Nieuws

  Familiedag VBL

Zaterdag 11 november 2023

Onze medewerkers introduceerden met veel plezier hun “werkplek” aan hun familieleden bij een hapje en een drankje

  Samenwerking met Sint-Ferdinand

Al jaren heeft de Voedselbank Limburg een zeer goede samenwerking met de Secundaire Scholen Sint-Ferdinand Lummen.

Zij bieden onderwijs aan in het kader van buitengewoon secundair onderwijs. Per schooljaar doen een vijftal scholieren stage gedurende één of meerdere voormiddagen bij ons.  Zij leveren prima werk!
Dit filmpje werd tijdens het afgelopen schooljaar door de scholieren gemaakt waarvoor heel veel dank!

  Bezoek van KSA Moos Herk

Zaterdag 21 juli 2023

Ook dit jaar denken de jeugdbewegingen aan de Voedselbank Limburg.
Vandaag bracht de leiding van de KSA Moos Herk de overschotjes naar ons.
Dikke merci!

  Bezoek Sint-Truiden & brouwerij Wilderen

Op zaterdag 10 juni 2023 verzamelden de vrijwilligers van Voedselbank Limburg zich op uitnodiging van Vincentius Sint-Truiden voor een bezoek aan hun geliefde stad.

Eerst bezochten we de 11de eeuwse Abdijtoren van Sint-Truiden.
Na een flinke klimpartij van 196 treden naar de top van de toren hadden we een prachtig uitzicht over de stad en de wijde omgeving.
Een interessante rondleiding in de brouwerij van Wilderen heeft ons veel geleerd over het brouwen en stoken vroeger en nu.
Dank zij de gastvrijheid van Vincentius Sint-Truiden hebben we deze fijne namiddag afgesloten met een heerlijke Wilderen Goud of een Kanunnik vergezeld van lekkere hapjes.

wilderen-v5

  Wikkelmachine

Om de voeding op een veilige manier binnen en buiten het magazijn te transporteren werd in maart 2023 een wikkelmachine aangekocht. Met deze wikkelmachine worden de paletten met voeding op een professionele manier in plastic folie gewikkeld.
De bedoeling is om de pallet te beschermen tegen beschadigingen tijdens transport. Hierdoor zijn de paletten veel steviger wat voor een verhoogde veiligheid zorgt voor de vrijwilligers van de voedselbank.

  Schenking transpaletten door Royal Crown

Op 2 februari 2023 mocht de Voedselbank Limburg drie “hand” transpaletten in ontvangst nemen. Deze werden geschonken door de firma  Royal Crown.

Dank zij deze nieuwe transpaletten kunnen de grote colli’s die we behandelen een stuk vlotter naar de juiste plaats in het magazijn gebracht worden.

transplt

  Installatie zonnepanelen

Einde januari 2023 was de installatie van de zonnepanelen afgewerkt en sindsdien voorzien ze onze site van groene stroom. Tijdens de zomermaanden zal deze installatie ruim 4.000 kWh opbrengen. Dit betekent een halvering van het dagverbruik van de voedselbank.

De koel- en vriesinstallatie van de Voedselbank Limburg verbruikt best veel energie en een uitbreiding van het aantal zonnepanelen is dan echt wel nodig naar de toekomst toe.

Begin 2024 wordt de verdere uitbreiding zonnepanelen gepland. Hiervoor moeten we nog de nodige fondsen zoeken.

  Team Hope in problemen door wateroverlast

TV Limburg, 4 januari 2023

  Bezoek Lisa del Bo

Op 2 januari 2023 verraste Lisa del Bo de VBL met een gift van 4.000 €! 

Dit bedrag werd dank zij een benefietoptreden bijeengebracht.

  Steeds meer Limburgers vragen hulp

TV Limburg, 27 november 2022

16.000 Limburgers kloppen aan bij de voedselbank, hun aantal blijft stijgen door de crisis

  Officiële opening van ons nieuwe magazijn

Op 22 november 2022 vond de officiële opening plaats van de nieuwe site van Voedselbank Limburg in Bedrijvenpark Ekkelgaarden.
Jos Verdin, de voorzitter van Voedselbank Limburg, sprak een welkomswoord en daarna sprak Piet Vanthemsche, voorzitter Belgische Federatie van Voedselbanken, over de grote nieuwe uitdagingen in verband met armoedebestrijding.
Provinciegouverneur Jos Lantmeeters opende samen met Piet Vanthemsche en Jos Verdin symbolisch het magazijn.
Daarna konden de genodigden en de talrijk opgekomen vrijwilligers samen genieten van een hapje en een drankje.

  Voedselbank Limburg krijgt het voedsel niet tot bij de mensen

TV Limburg, 29 juli 2022

  Nieuwe locatie Hasselt: verhuis & eerste afhaaldag

5 juli 2022

Einde juni 2022 werd de verhuis van het magazijn in Kuringen succesvol uitgevoerd met heel wat helpende handen van onze vrijwilligers en sympathiserende bedrijven!

Onze eerste afhaaldag voor de hulporganisaties vond plaats op 5 juli 2022!
Een flinke stap naar een betere dienstverlening.

  Nieuw magazijn Ekkelgaarden

In maart 2022 sloot Voedselbank Limburg een huurovereenkomst af voor een nieuw magazijn van 1.700 m². Dit magazijn is gelegen op het industrieterrein van Ekkelgaarden te Hasselt (Rapertingen).
Deze uitbreiding was dringend nodig omdat het magazijn in Kuringen dat in 1997 in gebruik genomen werd ondertussen veel te klein was geworden.

Dank zij dit nieuwe magazijn zal de Voedselbank Limburg zich in de toekomst beter kunnen organiseren om de hulporganisaties beter en efficiënter te bedienen.

mag2v5